GÖĞÜS DOLGUSU NEDİR? GÖĞÜS ESTETİĞİ NEDİR?

 Göğüs Estetiği Nedir?



Meme estetiği kadınların en uygun ölçülerde göğüs yapısına sahip olmak için yapılan, göğüs yapısına müdahale edilerek göğüs yapısının büyütülmesini göğüs yapısının dikleşmesi ya da normalden büyük olan göğüs yapısının küçültülmesini sağlayan prosedürlerdir. Meme estetiği günümüzde çoğu kadın tarafından en fazla tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer alır. Estetiysen cerrahların da günümüzde en fazla yapmış olduğu prosedürlerden biridir. Meme estetiği yaptıran kişiler bu prosedürleri hem estetik görüntü amaçlı hem de sağlık amaçlı yaptırabilir.

Gereğinden ufak olan göğüslerde meme dokusu büyütülerek daha hoş bir estetik görüntü oluşturulur. Zamanla deforme olmuş göğüs biçimleri de uygulanan prosedürlerle dikleştirilerek eski formuna dönüştürülebilir. Bu prosedürler genellikle estetik görüntü için uygulanan prosedürlerdir. Fakat göğüs küçültme ameliyatları genelde sağlık açısından yapılan hastanın yaşam kalitesini etkileyen operasyonlar arasında yer alır. Büyük meme yapısı kadınlarda çoğu deformasyona yol açabilir. Özellikle büyük meme yapısı sebebiyle kadınlarda bel ve sırt ağrıları omuz eğrilikleri en yaygın görülen yaşam kalitesini etkileyen olumsuz durumlar arasında yer alır. Bu nedenle bütün meme operasyonları estetik amaçlı yapılmamaktadır. 

Meme estetiği dünyada milyonlarca kadın tarafından yapılan en fazla tercih edilen operasyonlar arasında yer alır. Her yıl meme operasyonu geçiren kadın sayısı gittikçe yükselen rakamlara erişerek devam eder. Kadınlar göğüslerinden duydukları şikayetten kurtulmak için bıçak altına yatarak operasyon geçirmeyi tercih ederler. Meme estetiğinin en fazla tercih edilme amacı ufak göğüslü kadınların büyük göğüslere sahip olmak için meme protezi uygulaması ile büyük göğüslere sahip olma talebidir. Meme estetiği operasyonlarında ikinci tercih sebebi ise deforme olmuş meme yapısının düzeltilmesidir. Bu durum genelde doğum yapmış kadınların emzirme prosedüründen sonra göğüslerin de oluşan deforme ve sarkıklıklardan kurtulmak için yaptırdığı teknikler arasında yer alır. Meme estetiğinin üçüncü sırada bulunan en fazla yaptırılması sebebi ise büyük göğüslü kadınların ufak göğüslere kavuşmak için meme küçültme operasyonlarını tercih etmeleridir.

İçindekiler

Göğüs Estetiği Nedir?

Göğüs Estetiği Nasıl Yapılır?

Meme Büyütme Ameliyatı

Meme Küçültme Ameliyatı

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Göğüs Estetiği Nasıl Yapılır?

Göğüs estetiği programları genel olarak üç aşamada yapılan prosedürlerdir bunlar;

Göğüs meme) büyütme ameliyatları

Göğüs (meme) küçültme ameliyatları

Göğüs (meme) dikleştirme ameliyatları

Olarak gruplandırılan estetik operasyonlardır. 

Meme Büyütme Ameliyatı

Göğüs büyütme ameliyatı kadınların en fazla tercih ettirdi operasyon grupları arasında yer alır. Kadınlar genelde göğüs ölçülerinin en uygun ölçülere ulaşması için göğüs büyütme ameliyatını tercih ederler. Göğüs büyütme ameliyatının tercih edilme nedenleri arasında, Göğüs bedenleri arasında iki göğüs üzerinde oluşan beden farkı, göğüs dokusunda oluşan kilo alıp vermeye bağlı sarkma ve deformasyonlar, Geçirilen hastalık ve buna bağlı olarak göğüs kayıpları yaşanması.

Özellikle geçirilen kanser gibi hastalıklara bağlı olarak meme dokusunun alınması göğüs büyütme operasyonlarında tercih nedenleri arasında yer alır. Meme büyütme operasyonlarının yapılabilmesi için kadınların 18 yaşını geçmiş olmaları gerekir. 18 yaşından ufak hasta gruplarına vücut gelişimleri tamamlanmadığı için ameliyat prosedürü uygulanmaz. Göğüs büyütme ameliyatından önce hastanın vücut yapısına makul olan göğüs protezleri belirlenerek hekim ve hasta tarafından karar verilir. Özellikle hastanın kilosu ve boyu uzunluğu belirlenen protezin büyüklüğünde önemli rol oynar. Belirlenen protezler hastaya ameliyat ile uygulanarak hastanın istediği göğüs ölçülerini ulaşması sağlanır.

Meme Küçültme Ameliyatı

Göğüs küçültme ameliyatları genelde hastanın estetik görüntüsünden çok sağlık sorunları sebebiyle tercih edilen estetik operasyonlardır. Göğüs büyüklükleri hastada çoğu sağlık sorununin yaşanmasına neden olur. Özellikle hastada göğüs büyüklüğüne bağlı olarak süreğen bir biçimde sırt ve bel ağrısı oluşur. Sutyen kullanımlarında hastalarda omuzlarda içe çökme ve deformasyon görülür. Göğüs büyüklüğüne bağlı olarak göğüs aralarında ve altlarında alerjiler ve enfeksiyon oluşumları görülüyor. Kadınların günlük etkinliklerini gerçekleştirmesine ve gündelik hayatlarında yaşam kalitesini düşünmesine neden olur. Bu nedenle hastaya uygulanan ameliyat tekniği ile göğüs küçültme prosedürü uygulanır. Göğüs küçültme ameliyatı meme dokusu içerisinde bulunan dokuların çıkartılarak tekrar biçimlendirilmesi ile yapılır. 

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Göğüs dikleştirme ameliyatı göğüs bölgesinde oluşan deformasyonlara bağlı sarkma ve biçim sorunluluklarının düzeltilmesi için uygulanan ameliyat prosedürleridir. Uygulanan ameliyat prosedürleri ile göğüs bölgesinde oluşmuş olan biçim sorunlulukları ve deformasyonlar düzeltilerek memeye yeniden yapı ve biçim kazandırılır. Özellikle doğum yapmış kadınların emzirmeye bağlı deformasyonları gidermek için en fazla tercih ettikleri teknikler arasında yer alır. Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan sarkma ve biçim sorunlulukları da bu teknikle düzeltilebilir. Meme dokuları bu ameliyat ile yenidendan biçim kazanır ve dikleşmesi sağlanır. Gerek duyulduğu durumlarda memeye protez programları yapılarak biçim verilir.

En iyi Göğüs dolgusu ürünlerine ulaşmak için www.botoksdolgumesoterapi.com web sitemizi ziyaret ediniz

Yorumlar